• Zweetvoeten/transpirerende voeten

    Zweetvoeten  zijn vochtige voeten met vaak een onaangename geur. Bacterien groeien het meest op warme vochtige plekken. Er zijn ook voeten die gewoon zweten. Dat is vaak een aandoening waarvoor je het best  naar je huisarts kan gaan. Zweetvoeten hebben veel zweetklieren . Ze hebben een hoornlaag die nogal dik is. De bovenste huidlaag bestaat uit afgestorven cellen. Hierdoor ontstaat met combinatie van vocht en cellen een ideale bodem voor schimmels. Door onze voeten elke dag te wassen en goed af te drogen , liefst zonder zeep, kun je een heleboel narigheid voorkomen. . Een voetenbad  is ook een optie. Gebruik van zeezout is aan te raden. Gebruik eventueel voetdeo, en vooral geen kunststof slippers of schoenen dragen. Die kunnen niet ademen waardoor het vocht blijft zitten.

    U kunt als u dat wilt ook voetpoeder gebruiken, maar let wel op, Poeder kan gaan korrelen en dat houdt dan in, mocht dat tussen uw tenen komen, daar een likdoorn kan ontstaat door de verkeerde wrijving.  Maar u kunt het altijd uitproberen, er zijn goede talkpoeders in de handel.

    Er zijn tegenwoordig ook schoen/droog apparaten in de handel.  Vraag er naar, ze zijn niet goedkoop maar wel doeltreffend.